Diyarbakır'daki terör saldırısı

Şehit olan 7 polis memurundan 4'ünün cenazesi Ankara'da toprağa verilecek

ANKARA (AA) - Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 7 polis memuru için Diyarbakır'da tören düzenlenecek. Şehit polis memurlarından 4'ünün cenazesi ise Ankara'da defnedilecek.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde dün özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan 7 polis memuru için ilk tören Diyarbakır'da gerçekleştirilecek. Şehit polis memurları Necdet Alıcı, Mustafa Yiğitalp, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Alper Zor'un naaşları, törenin ardından askeri uçakla Etimesgut Askeri Havaalanına getirilecek.

Şehit polisler için Kocatepe Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek. Cenaze namazının ardından şehit polis memuru Mehmet Fatih Ertuğrul Etimesgut'ta, Alper Zor Karşıyaka Mezarlığı'nda, Necdet Alıcı ve Mustafa Yiğitalp ise Cebeci Polis Şehitliği'ne toprağa verilecek.

Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana gelmiş, patlamada, 21'i polis, 34 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan 7 polis memuru müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

AA

Gündem Haberleri

Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?
İBB Kumanyası Zehirlenmesinde İddianame Hazırlandı