Diyarbakır'daki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon

Valilik:- "Devam eden operasyonlar sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu olmak suçundan aranan şahıslardan 8'i daha sağ olarak ele geçirilmiştir"- "Operasyonlarda, çok sayıda örgütsel doküman, 2 silah, çok sayıda el bombası pimi ve dijital malzemeler ele

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliğince, 1 polisin şehit olduğu, 9 polisin yaralandığı terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun devamında örgüt mensubu olmak suçundan aranan 8 şahsın yakalandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen şahısların adreslerine bugün saat 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon kapsamında, PKK/KCK mensubu bir şahsın yakalanabilmesi amacıyla Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlendiği esnada hane içerisinden atılan el bombasının patlamasının ardından çatışma çıktığı anımsatıldı.

Meydana gelen patlamada Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 9 polisin yaralandığı aktarılan açıklamada, polis Ahmet Alp Taşdemir'in şehit olduğu belirtildi.

"Devam eden operasyonlar sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu olmak suçundan aranan şahıslardan 8'i daha sağ olarak ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada, toplamda 8'i sağ, 1'i ölü olmak üzere 9 şahsın yapılan operasyonlarda ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Ayrıca operasyonlarda, çok sayıda örgütsel doküman, 2 silah, çok sayıda el bombası pimi ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir. Operasyonda, şehit polis Taşdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz."

Vatandaşların huzuru ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terör ve teröristle yapılan mücadeleye kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.


AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü