Diyarbakır'daki terör operasyonu

Lice'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist sağ yakalandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist sağ yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Lice ve civar bölgelerde terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" kapsamında, Seyrek, Sivrice ve Bayırlı köyü kırsalında arazi arama ve taraması esnasında 11 sığınağın ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Sığınaklarda, tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 27 patlayıcı düzeneği, 37 tüp, 4 akü, 116 pil ve pil bloğu, 10 şarjör, 240 fişek, 2 telsiz, 6 batarya, biri silah üstü gece görüşlü olmak üzere 2 dürbün, 17 terörist kıyafeti, havadan görüntüleri engellemek için kullanılan şemsiye, güneş paneli, çeşitli ebatlarda çadır, sığınak yapımında kullanılan malzemeler, muhtelif giyim ve tıbbi malzemeler ele bulunduğu bildirildi.

Arazi aramalarında sıcak temas sağlanan teröristlerden 1'i etkisiz hale getirildi, 2 terörist sağ yakalandı. Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde 1 uzun namlulu silah, 5 şarjör, 1 el bombası ele geçirildi.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE