Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı

Dicle ilçesine bağlı 3 köy ve bir mezrada, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı 3 köy ve bir mezrada, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili madde gereğince sivillerin zarar görmemesi için saat 05.00'ten itibaren duyurulan yasak kararının saat 15.00'ten itibaren kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, vatandaşlara yasağa uydukları için teşekkür edildi.





AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi