Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 13 köyde ilan edilen sokağa çıkmaya yasağı kaldırıldı

DİYARBAKIR (AA) - Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle Diyarbakır'ın Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 13 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.
Valilik'ten yapılan açıklamada, Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerinin kuzeyindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarının ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, teröristler tarafından kullanılan sığınak, barınak ve depo alanlarının tespit edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi için operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 8 Ağustos'ta saat 17.00'den itibaren duyurulan yasaklama kararının bugün saat 04.00'ten itibaren kaldırıldığı kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı