Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla Lice ilçesine bağlı 3 kırsal mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 3 kırsal mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristleri ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemeleri ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi için 6 Aralık'ta saat 14.00'ten itibaren duyurulan yasaklama kararının 8 Aralık'ta saat 05.00'ten itibaren kaldırıldığı kaydedildi.


AA

Gündem Haberleri

"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI