Diyarbakır’da tarihi geçmiş 500 kilogram gıda maddesi imha edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son kullanım tarihi geçmiş 500 kilogram gıda maddesine el koyarak imha etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son kullanım tarihi geçmiş 500 kilogram gıda maddesine el koyarak imha etti.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, halk sağlığını korumak için bünyesinde oluşturduğu Gıda Denetim Ekipleri, aracılığıyla Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde gıda ürünü satışı yapan ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor.

Ekipler, bozuk ve tarihi geçmiş gıdaları bertaraf etmek üzere tutanak karşılığında el koyuyor, belirlenen mevzuat dışında hareket ederek gıda satışı yapan işyerleri hakkında cezai işlem uyguluyor.

Gıda denetim ekipleri yaptığı denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş 250 kilogram tavuk eti ve 250 kilogram muhtelif gıdaya el koyarak imha etti.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlamak için denetimlerine devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU AMELİYATLA KURTARDILAR
ÇÖL TOZU TÜRKİYE'DE
Ramazanda enerji kaybettiren hatalara dikkat
Sevgililer Günü’nde eşinden gelen hayat
Çöp tesisinin suyu kesildi! Halk salgın riskiyle karşı karşıya