Diyarbakır'da silah kaçakçılığı operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ü tutuklandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da silah kaçakçılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı, Çınar-Ovabağ, Eğil-Merkez ve Ergani Usulca Jandarma Karakol komutanlıklarınca silah kaçakçılığı yaptıkları değerlendirilen şahıslar ve suç aletlerinin ele geçirilmesi amacıyla 6 ayrı adreste arama faaliyeti yapıldığı belirtildi.

Aramalarda bomba arama köpeklerinin de kullanıldığı ifade edilen açıklamada, 2 Kalaşnikof, uzun namlulu G-1 piyade tüfeği, 4 av tüfeği, 3 tabanca ve bu silahlara ait 12 şarjör ile 149 fişeğin ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 7 zanlıdan 3'nün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı kaydedilen açıklamada, "Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?