Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı

Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 25 köyde TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan hava destekli operasyon, yaklaşık bin güvenlik personelinin katılımıyla gerçekleştiriliyor

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 25 köyde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca müşterek operasyon başlatıldı.

Valilikçe, saat 05.00'te söz konusu 25 köyün kırsalında bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tespit edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçleri, operasyon başlattı.

Kobra helikopterlerin de desteğiyle yürütülen operasyon için İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra bölgeye çevre illerden de jandarma ve polis özel harekat ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık bin güvenlik personelinin katıldığı müşterek operasyon, Lice'ye bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli, Hani'ye bağlı Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi, Damlatepe, Silvan'a bağlı Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe, Bayırdüzü, Dağcılar ve Dolaplıdere, Kulp'a bağlı Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli ile Hazro'ya bağlı Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köyleri ve kırsalında gerçekleştiriliyor.

Operasyon kapsamında güvenlik güçlerince ilçe girişlerinde uygulama yapılırken araçların geçişi kontrollü şekilde sağlanıyor.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı