Diyarbakır'da karla mücadele

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla, karla mücadele çalışmalarını yürüten ekipleri denetledi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı, ilde hayatı olumsuz etkiliyor.

İçişleri Bakanlığınca, kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Cumali Atilla, kar mücadele çalışması yürüten ekipleri denetledi. Atilla, belediyenin kriz merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, belediye ekipleri karla mücadeleyi gece gündüz aralıksız sürdürüyor. Ekipler çalışmalarını, 6 kar küreme ve tuzlama aracı ve 4 greyder ile kentin tüm bölgelerinde yürütüyor.

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde karla mücadele çalışmaları, 58 iş makinesi ve 250 personel ile yapılıyor.

Belediyedeki kriz masasına gelen çağrılara yetişmeye çalışan belediye ekipleri, sıkıntıların yaşandığı yerlere anında müdahale ediyor. Hastane ve sağlık ocaklarının bulunduğu yollarda temizleme çalışmaları yapılırken kaldırımlar da kardan temizleniyor.

Karla mücadele kapsamında yollara 500 ton tuz ve 2 bin 500 ton mucur döküldü.




AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE