Diyanet İşleri Başkanı Görmez Pakistan'da

Görmez, Pencap Eyalet Başbakanı Şerif ile görüştü

LAHOR (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif'i ziyaret etti.

Şerif'i beraberindeki heyetle birlikte Lahor'daki ofisinde ziyaret eden Görmez, Lahor kentinin kendileri için çok özel bir yer olduğunu söyledi.

"Dün gece hayatımızın en güzel gecelerinden birini yaşadık." diyen Mehmet Görmez, "Badşahi Camisi'nde, Allame Muhammed İkbal'in kabrinin yanı başında, Türkiye ve Pakistan kardeşliğini konuştuk." ifadesini kullandı.

Şahbaz Şerif'e Pakistan temasları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Görmez, ziyaret kapsamında "Din eğitiminin bir güvenlik sorunu olmaktan çıkarılması ve din hizmetlerinin ayrılık unsuruna dönüşmesinin önüne geçilmesi" konularının ele alındığını da anlattı.

AA

Gündem Haberleri

PKK'LI İSİM KAMIŞLI'DA ÖLDÜ
“Şeyh” Haznevi’den İsrail’e Açık Çağrı ve Lanet Sözleri
SDG/PKK Protestosunda Skandal Sözler: “Mazlum Abdi’den Başka İlah Yoktur”
Cuma hutbesine Türk bayrağı asılsın önerisi gündem oldu
2026’da Bedelli Yapacaklar Dikkat! Celp ve Birlik Yerleri Belli Oldu