Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, GKRY’deki cami saldırısını kınadı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde cami kundaklama saldırısını kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde cami kundaklama saldırısını kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, GKRY'nin Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii'ne yapılan kundaklama saldırısını şiddetle kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Geçmişte Güney Kıbrıs'ta farklı camilerde yaşanan saldırıların artarak devam etmesi körüklenmek istenen İslam düşmanlığının açık bir göstergesi olmuştur. Mabedlerimizi ve ortak yaşama kültürünü hedef alan bu tür saldırıların faillerinin bir an önce tespit edilerek, yargıya sevk edilmesini bekliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Okul önünde bıçak satarken yakalandı
‘Benim çocuğum yapmaz’ demeyin!
TOKİ kiralık sosyal konutta ikinci aşama
Burhanettin Duran'dan Küresel Kriz ve Medya Açıklaması
Dizisi final yaptı sinemada 4 filmi gösterildi tartışması bitmedi