"Diyalalı aileler Şii milisler nedeniyle evlerine dönemiyor"

Irak'ta Diyala vilayetinde DAEŞ saldırıları nedeniyle yerinden edilen yaklaşık 5 bin aile (Sünni), Şii milislerin tehdidinden dolayı kurtarılan evlerine dönemiyor- Hanekin yakınlarındaki çadır kampta zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veren aileler, m

BAĞDAT (AA) - HAYDAR HADİ - Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DAEŞ saldırıları nedeniyle yerinden edilen binlerce kişi, Şii milislerin tehdidinden dolayı kurtarılan evlerine dönemiyor.

DAEŞ saldırıları nedeniyle Diyala'ya bağlı Mikdadiyye ve Sadiyye bölgesindeki evlerini terk eden yaklaşık 5 bin aile (Sünni), Hanekin'deki el-Vund çadır kampında yaşam mücadelesi veriyor. Sığınmacılar, Şii milislerin kaçırma ve öldürme eylemlerinden dolayı kaldıkları kampı daha güvenli bulduklarını söylüyor.

AA muhabirine konuşan Sadiyye'den sığınmacı Um Nur, "Sadiye'den göç ettik. Kamptaki hayat şartları çok ağır. Burada havalar aşırı sıcak, su ve elektrikler kesik, ancak milislerden korkumuzdan buradaki yaşamı daha güvenli buluyoruz. Orada milisler öldürme, kaçırma ve yağmalama eylemleri yapıyor. Bu yüzden geri dönmemiz imkansız." dedi.

Hanekin'deki çadır kampta 5 çocuğuyla birlikte yaşayan Sacide Latif de "Evimize geri dönmeyi ümit ediyoruz ancak öldürme ve kaçırma olaylarından dolayı dönemiyoruz. Hiçbir taraf da bizim dönüşümüz için gerekenleri yapmıyor." diye konuştu.

Eve dönmelerinin çok zor olduğunu söyleyen 76 yaşındaki Hacı Abdurrahman ise, "Tek isteğimiz evimize dönerken güvenliğimizin sağlanması ancak bu bizim için artık bir rüya. Evimize geri dönmemiz zaten kabul edilmiyor, kaldı ki döner dönmez bizi öldürecekler." ifadelerini kullandı.



AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı