Diva Sen'den Hükümet'e teşekkür

Diva Sen Genel Başkanı Demirci ek zam için Hükümet'e teşekkür ederken Teşkilat Yasası'nın da çıkarılmasını istedi.

Diva Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci düzenlediği basın toplantısında Hükümetin aldığı kararın memuru memnun ettiğini bildirdi.

 

Demirci “Her ne kadar bütün memurlara belli oranda ek zam yapılmış ise de bu ek zamlar Diyanet ve Vakıf çalışanları ile kendi emsallerindeki diğer memurların arasındaki maaş farkını gidermemiştir. Bu sebeple Hükümet, Diyanet ve Vakıf çalışanlarının maaşlarına ekstra 300 YTL iyileştirme yapmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası da en kısa zamanda çıkartılmalıdır.

 

Ancak Diva-Sen olarak, biz içi boş bir yasanın çıkmasına sonuna kadar karşı çıkacağız. Çünkü içi genelge ve yönetmeliklerle doldurulan bir yasa da keyfi uygulamalar ve mağduriyetler devam edecektir. 2007 yılında kamuoyunun tartışmasına açtığımız, din görevlilerine haftada bir gün fazla çalışma ile bayram ve resmi tatillerdeki fazla çalışmalar için mutlaka mesai ücreti verilmelidir” dedi.

Ferit Hepokur-Memleket

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?