Dışişleri Bakanlığından Keşmir açıklaması

Dışişleri Bakanlığı: - "Hafta sonu Cammu Keşmir’de meydana gelen can kayıplarından ve yaralanmalardan derin endişe ve üzüntü duyuyoruz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde yaşanan çatışmalarla ilgili derin endişe duyulduğunu kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta sonu Cammu Keşmir’de meydana gelen can kayıplarından ve yaralanmalardan derin endişe ve üzüntü duyuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Çatışmalarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilenen açıklamada, "Bölgede gerginliğin bir an önce azaltılmasını ve sivillerin çatışmalardan zarar görmemesi için azami özen gösterilmesine yönelik gerekli önlemlerin alınmasını elzem görüyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesindeki kontrol hattında son 2 günde bağımsızlık yanlısı direnişçiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda şimdiye kadar 20 kişi hayatını kaybetti.

AA

Gündem Haberleri

Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI