Dinç: ''Türkiye'de demokrasi krizi var''

Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Celalettin Dinç, Türkiye'de gittikçe derinleşen bir demokrasi krizi olduğunu öne sürdü

Dinç, Eğitim-Sen Konya Şubesi'nde düzenlediği toplantıda, konfederasyon yönetici ve üyelerine yönelik, baskı, saldırı, gözdağı ve yıldırma politikalarının uygulandığını iddia etti.

12 Eylül döneminde bile görmedikleri yöntem ve gerekçelerle yönetici ve üyelerinin gözaltına alındığını, tutuklandığını öne süren Dinç, ''Siyasi iktidar hak arayan, itiraz eden, karşı çıkan emekçiler söz konusu olduğunda her türlü baskıya başvurmakta beis görmemektedir. Türkiye'de gittikçe derinleşen bir demokrasi krizi var'' dedi.

Değişik ceza evlerinde 8 arkadaşlarının tutuklu olduğunu dile getiren ve arkadaşlarının hemen serbest bırakılmasını isteyen Dinç, ''KESK tarihi baskılara karşı direnişin temsilcisidir. Faaliyetlerimize fiili ve meşru çerçeve içerisinde devam edeceğiz. KESK'e yönelik baskılara boyun eğmeyeceğiz'' diye konuştu.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?