Dikkat! Facebook şifrenizi hemen değiştirin

Dünya genelinde bir gün içerisinde en çok ziyaret edilen sosyal medya sitesi olan Facebook'ta güvenlik açığı tespit edildi.

Facebook'un başı hacker'lar ile dertte. Güvenlik araştırmacıları, sosyal medya devi Facebook'ta ciddi bir açık tespit etti.

İddiaya göre, ünlü korsan birliği Devcore’dan Orange Tsai takma isimli hacker Facebook'a ait sunuculara bir arka kapı yerleştirdi.

Bu script temelli kötü niyetli yazılımın, tam anlamıyla başarılı olup olmadığı bilinmese de, Facebook sunucularında çok ciddi bir güvenlik açığının olduğu belirtiliyor.

Eğer saldırı başarılı olduysa Orange Tsai, sosyal medya devi çalışanlarının e-posta hesaplarına, kişisel verilerine kolayca sızmış hatta Facebook’un sanal toplantılarına bile katılıp, bilgi edinip, fikir belirtmiş olabilir.

Korsanların Facebook kullanıcılarının bilgilerine ulaşıp ulaşmadığı henüz bilinmiyor. Ancak siber güvenlik uzmanları Facebook kullanıcılarına şifrelerini değiştirme çağrısında bulundu.

 

Medya Haberleri

Kazım Koyuncu filminde Cem Yiğit Üzümoğlu değişimi
Yönetmen Ezel Akay ve kardeşinin uyuşturucu testleri pozitif çıktı
Manifest Grubu Soruşturmasında Tolga Akış'a Hapis Talebi
Efsane müzisyen Şebo'yu bırakmıyor
Sanat Güneşi Zeki Müren Vefatının 30. Yılında Anıldı