DEÜ ile Kosova üniversitelerinin iş birliği kararı

Öğrenci ve akademisyen değişim projeleri, ortak bilimsel kongreler, sağlık turizmi, Arnavutça ve Türkçe dil eğitimleri gibi birçok başlık altında iş birliği kararı alındı

İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Kosova'daki üniversiteler arasında eğitim konusunda iş birliği yapılacağı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Kosova'dan gelen üniversite rektörleriyle bir araya geldi.

Toplantıda ikili anlaşmalar, öğrenci ve akademisyen değişim projeleri, ortak bilimsel kongreler, sağlık turizmi, Arnavutça ve Türkçe dil eğitimleri gibi birçok başlık altında iş birliği kararı alındı.

Rektör Çelik, Türkiye-Kosova ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydederek, "Ülkemize katma değer katacak böylesi önemli akademik toplantıları önemsiyoruz. Üniversitemizin gelişmesi ve hak ettiği uluslararası düzeydeki yerini alması için fedakarca çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Kosova'daki 5 üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları ile DEÜ Avrupa Araştırmalar Merkezi (ATMER) Danışma Kurulu Başkanı Rifat Sait'in katıldığı bildirildi.

AA

Gündem Haberleri

Ruhsatlı Silahlara Çelik Kasa Zorunluluğu Geliyor
Aile danışmanlığı merkezlerine ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete’de
Cemil Tugay AK Parti ve MHP Teşkilatlarıyla Buluştu
40 Yıl Sonra Toprakla Buluştu: Kızılcahamam'da Tarihi Tarım Hamlesi
BU MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN