Depremden sonra ibadete kapatılan Fevkani Cami ilk teravihle tekrar açıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinde ağır hasar aldıktan sonra ibadete kapatılan tarihi Fevkani Cami, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından ilk teravih namazı ile tekrar ibadete açıldı.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan ve bin yıllık tarihi olan Fevkani Cami, geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde ağır hasar aldı. ağır hasar aldıktan sonra ibadete kapatılan tarihi Fevkani Cami, restore edildi.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi cami, Ramazan ayının ilk teravih namazında kapılarını tekrar ibadete açtı. Yüzlerce vatandaş ve kent protokolü ibadete açılan Fevkani Cami'sindeki ilk teravih namazına yoğun ilgi gösterdi.

Fevkani Cami'deki ilk teravih namazına AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile AK Parti MKYK Üyesi Sait Kirazoğlu da katıldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Uluslararası Turan Film Festivali'nde Türk Dünyası Sineması Bir Araya Geldi
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılı Sinema Sektörü Desteklerini Açıkladı
Türkiye’nin ilk kadın Hacivat oyuncusu
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini tamamladı
Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülü, Tunç Kurt’un oldu