Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapan Binbaşı Adem Akgümüş, tayin dolayısıyla görevini devretti. Yaklaşık 2 yıldır kentin güvenliğini sağlamak için görev yapan Binbaşı Akgümüş’ün yeni görev yeri Ankara Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi oldu.
Akgümüş, 6 Şubat 2023 depreminin ardından gönüllü olarak Hatay’a gelmiş, zorlu süreçte asayişin temini ve halkın güvenliği için sahada aktif görev üstlenmişti.
“Hatay’ı Şahsi Meselemiz Olarak Gördük”
Antakyalılara veda eden Binbaşı Akgümüş, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
“2 yıldır büyük bir gurur ve özveri ile yürütmüş olduğum Antakya İlçe Jandarma Komutanlığı görevimi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine tayin olmam nedeniyle devrediyorum. 6 Şubat Depremi sonrasında gönüllü olarak geldiğim Hatay'a bir nebze de olsa faydamız oldu ise ne mutlu.”
“Biz Hatay'ı kırk asırlık Türk yurdu ve şahsi meselemiz olarak gördük, bu şuurla hizmet ettik. Bu süreçte derdimize ortak olan, yolumuza yoldaş olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yoğun ve meşakkatli bu süreçte görüşemediğim, vedalaşamadığım birçok kişi oldu. Anlayış göstereceğinize inanarak hepinize saygılarımı sunuyorum.”
Yerine Gelecek İsim Merak Konusu
Binbaşı Adem Akgümüş’ün tayini sonrası, Antakya İlçe Jandarma Komutanlığı görevine kimin geleceği henüz netleşmedi. Kentte görev yaptığı süre boyunca hem kırsalda hem merkezde yürüttüğü operasyonlarla vatandaşların takdirini kazanan Akgümüş’ün Antakya’daki görev süresi, birçok kişi tarafından saygı ve minnetle anılıyor.