Konya'daki depremlerin ardından yeniden deprem olacağı dedikoduları üzerine Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dışarı çıkartılan hastalardan ikisinin doğumu ambulans içerisinde başladı. Ambulansta doğum sancısı çeken iki anne adayı, tekrar acil doğum servisine alındı.
Konya'da dün saat 21.29'da 4.5 ve saat 04.58'de ise 4.7 büyüklüğünde depremlerin meydana gelmesinin ardından 2.6, 2.7, 3.5 şiddetinde 10 tane artçı deprem yaşandı. Bu depremler nedeniyle Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yatan ve tedavi gören hastalar "30 dakika içinde büyük bir deprem daha olacakmış" söylentisi üzerine dışarı çıkartıldı. Yaklaşık 1 saat dışarıda kalan hastalardan Teslime Kaya ile Öznür Tuna'nın doğum yapmak üzere olduğu öğrenildi. Ambulansa alınan anne adaylarının doğum
sancıları artarken, hastanenin yanlış anlama nedeniyle boşaltıldığı ortaya çıktı. Doğumu sancıları başlayan anne adayları, ambulansta doğum yapmaktan son anda kurtuldu. Hastane acil doğum kapısına yanaştırılmasının ardından kapılara battaniye örtülerek içeri alındı.
Ambulanstan indirilerek hastaneye alınan anne adaylarından Teslime Kaya'nın 3 kilo 240 gram ağırlığında bir erkek bebeği dünyaya geldi. Diğer Öznür Tuna'nın da 3 kilo 140 gram ağırlığında 50 cm boyunda bir kızı oldu.
Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekim Adnan Tekin, hastanenin hizmete devam ettiğini belirterek, "İlimizde olan deprem nedeniyle panik yaşanmıştır. Hastanemizde herhangi bir fiziki sorun yaşanmamıştır. Maalesef çıkan dedikodular nedeniyle hastalar panikleyerek tedavilerini yarım bırakıp çıkmıştır. Vatandaşlarımızdan istediğimiz, yalan yanlış dedikodu bilgilerle konuşmasınlar" dedi.
Ambulansta bulunan doğum yapmak üzere olanlarla ilgili ise Tekin, "Yaşanan panik nedeniyle emniyet tedbiri gereği ve hasta yakının istediği üzerine tam teşekküllü olan ambulansa alınması normaldir, bir sakınca yok" şeklinde konuştu.