Denizli’de zehirli uğur böceği örümceği görüldü

Denizli'de zehirli örümcek türleri arasında yer alan uğur böceği örümceği görüldü.

Denizli'de zehirli örümcek türleri arasında yer alan uğur böceği örümceği görüldü.

Denizli'de Pamukkale ilçesine bağlı Irlığanlı Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Mulcar, mahalledeki bir duvar üzerinde, görüntüsüyle diğer örümceklerden farklı bir örümceği gördü. Mulcar2ın yaptığı araştırmada uğur böceği örümceği olduğunu öğrendiği türün, dünyada zehirli örümcek türleri arasında yer aldığı belirtildi.

Örümceğin fotoğrafını çeken Mulcar, internet üzerinden yaptığı aramada zehirli uğur böceği örümceği olduğunu öğrendi. Uğur böceği gibi benekleri olan örümceği gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Mulcar, "Mahalle de gezerken duvarın birinde gözüme çok farklı bir örümcek çarptı. Cep telefonumda resmini çekip internetten arama yaptım. Gördüğüm örümceğin zehirli uğur böceği örümceği olduğunu tespit ettim. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre Müdürlüğü yetkililere haber verdim. Bulduğum örümceği gelen ekiplere teslim ettim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Fahrettin Kayhan Hayatını Kaybetti
DAĞLARIN EFELERİ YERLEŞİM YERLERİNE İNDİ
Kadir İnanır görüntülendi! Yaşaması mucize
Baraj tahliye suyu sel oldu, geçtiği tarlaları küçülttü
TİGEM’den ’'kayıp yarış atları' açıklaması: Yalan