Denizli'de "drone" destekli uyuşturucu operasyonu

Kent merkezinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, uyuşturucu tacirlerine yönelik "drone" destekli operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Pamukkale ilçesinde ''torbacı'' olarak tabir edilen sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik 3 aydır sürdüğü takibin ardından 8 adrese operasyon düzenledi.

Ekipler, operasyon yapılan bölgeyi drone ile de kontrol altında tuttu.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, ekipler kapıları açılmayan evlere koçbaşı kullanarak girdi.

Karşılarında polisi gören şüphelilerin cep telefonlarını ve uyuşturucu maddeleri camdan dışarı atma anı "drone" ile görüntülendi.

Aramalara 100 polisin yanı sıra "Cahaco" ile "Jiby" isimli dedektör köpekler de katıldı.

Operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı.

Aramalarda, uyuşturucu maddeler ile seri numarası silinmiş ruhsatsız tabanca, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tahmin edilen 2 bin 600 lira, 2 diz üstü bilgisayar, 2 tablet, 3 cep telefonu, el feneri görünümlü şok cihazı, hassas terazi ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

Şüphelilerin, uyuşturucuları cep telefonu kapağı, hoparlör içi ve kapı eşiğine sakladığı tespit edildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü.

Bu arada, adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin arandığı belirtildi.


AA

Gündem Haberleri

Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
30 Yılda Vaatler Arttı, Atmosferdeki Karbon Yoğunluğu Yüzde 18 Büyüdü
SON 66 YILIN EN YAĞIŞLI DÖNEMİ
KPSS BRANŞ SIRALAMALARI AÇIKLANDI