Demokratik Kongo'da sağanak yağışlar

Ülkenin doğusunda aşırı yağışların yol açtığı toprak kaymaları yüzünden 5 kişi öldü

KINŞASA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir süredir devam eden sağanak yağışların etkisiyle yaşanan heyelanda, 5 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkenin doğusundaki Güney Kivu eyaletine bağlı Kalehe bölgesinin idaresinden sorumlu Gerard Nkwana, Kalehe'ye yakın Mpumbi bölgesinde sağanak yağışların da etkisiyle toprak kayması yaşandığını açıkladı.

Nkwana, ilk belirlemelere göre olayda, 5 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 8 kişinin de yaralandığını belirtti. Heyelan sonucu büyük ölçüde maddi hasar meydana geldiğini aktaran Nkwana, toprak kaymalarının nedeninin nehir yataklarındaki izinsiz yapılar olduğunu dile getirdi.

Kisaka, Yiremera ve Mubano bölgelerinde, hazirandaki sağanak yağışlarla oluşan toprak kaymaları da bir nehrin taşmasına ve 16 kişinin ölümüne yol açmıştı.

AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor