Delta varyantı nedeniyle 65 yaş üstüne kısıtlama gelebilir

Türk Tabipler Birliği aşılanan Avrupa'yı bile paniğe sevk eden Delta varyantına karşı uyararak üçüncü doz için 'derhal' diyerek o aşı için çağrı yaptı.

Aşıların bile etkisiz kaldığı Delta varyantına karşı Türk Tabipler Birliği açıklama yayınladı. Yaşlıların ve sağlıkçıların Sinovac aşısı olduğu için Delta için riskte oldukları söylentisine ilişkin TTB üçüncü doz için Biontech ismi vermeden güvenilir bir aşı yapılması çağrısında bulundu.

Birlik, şunları yazdı: “Aşılamanın yapıldığı ilk gruplar olan sağlık çalışanları ile 65 yaş ve üzeri yurttaşlara Delta varyantına karşı etkililiği kanıtlanmış aşıların randevuları derhal açılmalıdır.”

Aşılamanın yapıldığı ilk gruplar olan sağlık çalışanları ile 65 yaş ve üzeri yurttaşlara Delta varyantına karşı etkililiği kanıtlanmış aşıların randevuları derhal açılmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Dikkat! Boyun çıtlatma felce kadar götürebilir
Ufuk Özkan’ın 11 Saatlik Nakli Tamamlandı
Kanserde En Büyük Tehlike Yanlış Bilgi ve Ertelenen Tedavi
Tedavi edilmeyen reflü yemek borusunda kalıcı hasar bırakabiliyor
Felçli olarak geldi, ilk adımlarını Türkiye’de attı