Davutoğlu'ndan Karayılan açıklaması!

Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı ve sonrasında serbest bırakıldığı iddiası üzerine Davutoğlu açıklama yaptı;

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Murat Karayılan'ın yakalandığı ancak İran makamlarınca Türkiye'ye teslim edilmediği yönündeki iddialara açıklık getirdi.

"Resmi makamların açıklamalarına itibar edilmeli" diyen Davutoğlu, terörle mücadele konusunda İran'la işbirliğinin devam ettiğini söyledi.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terörist Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı iddialarıyla ilgili olarak Davutoğlu, bu konuda resmi makamların yaptığı açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini, konunun yakın takip altında olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, İran ile Türkiye arasında terörle mücadelede yoğun bir işbirliği olduğunu ve bu işbirliğinin devam ettiğini belirtti.

SINIRÖTESİ'NDE TOPU IRAK'A ATTI

Dışişleri Bakanı, Irak yönetiminden gelen Irak ordusunun kuzeye kaydırılması konusunda açıklamaların "son derece olumlu" olduğunu ifade ederek, "Maliki'nin açıklaması, doğal ve olumlu bir açıklama. Irak kendi topraklarını, sınırlarını koruduğu zaman sınır ötesi operasyon yapma ihtiyacı da kalmaz" dedi.

Davutoğlu, Irak'taki merkezi ve bölgesel yönetimin terör odaklarının barındığı yeri tamamıyla askeri denetim altında bulundurması durumunda bölgedeki sorunun ortadan kalkacağını belirterek, "Dolayısıyla bu açıklamayı olumlu bir açıklama olarak görüyorum, inşallah gereğini yaparlar"

Politika Haberleri

GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı