Darbe girişiminden bir gün önce yurt dışına kaçmışlar

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturmada açığa alınan ve örgüt içinde yönetici pozisyonunda oldukları belirtilen karı koca öğretmenin, 15 Temmuz'dan bir gün önce yurt dışına çıktıkları saptandı

İZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin açığa alınan karı koca öğretmenin, 15 Temmuz'dan bir gün önce yurt dışına çıkış yaptıkları belirlendi.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimi soruşturması kapsamında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasında yer aldıkları tespit edilen Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet Sarıca ile Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Matematik öğretmeni Demet Sarıca açığa alındı.

Kararın tebliğ edilmesi sırasında ikilinin, 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce Hollanda'ya gittikleri ortaya çıktı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanından çıkış yapan çiftin, FETÖ/PDY yapılanmasında yönetici pozisyonunda oldukları ve aktif görev aldıklarının belirlendiği vurgulandı.

AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor