Dana gibi koç görenleri şaırtıyor

Edirne'de, bayrama sayılı günler kala 2 bin 500 TL'den satışa sunulan 150 kilogram ağırlığındaki koç, görenleri kendisine hayran bırakıyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlıklar görücüye çıkmaya başladı.

Trakya'nın çeşitli bölgelerinden getirilen kurbanlıklar pazarlarda ve belirli noktalarda yerini aldı. Satışların daha ilk günden başlaması ise satıcıların yüzünü güldürdü.

Küçükbaş hayvan fiyatları 500 ile 2,500 lira arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar ise 3 bin ile 15 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

- Dana gibi koç dikkati çekiyor

Bayrama sayılı günler kala görücüye çıkan 150 kilogramlık koç, 2 bin 500 TL'den satışa çıkarıldı.

Aynı alanda bulunan çok sayıda koçun arasında büyüklüğü ile dikkati çeken koçun sahibi Zeki Goka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl boyunca yetiştirdiği 100 kurbanlığı satışa çıkardığını belirtti.

Kurbanlıkları, belediyenin belirlediği fiyat olan kilosu 16 liradan sattıklarını anlatan Goka, ''Büyük bir özenle yetiştirdiğimiz kurbanlıkları görücüye çıkardık. Şimdilik satışlardan da memnunuz. Bayram yaklaştıkça satışlarında hızlanacağını düşünüyorum.'' dedi.

Kurbanlıklar arasında en büyük hayvanın ''Çavuş'' ismini verdiği 2 yaşındaki koç olduğunu vurgulayan Goka, yaklaşık 150 kilogram ağırlığındaki koçu, 2 bin 500 TL'den satışa çıkardığını ifade etti.

Bir yıl boyunca ''Çavuş''a çok iyi baktığını anlatan Goka, ''Bu kurbanlıkların çavuşu, büyüklüğünü görüyorsunuz. Maşallah dana gibi. 150 kilogram, 2 bin 500 lira. Alıcısını bekliyor.'' diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Meralar Gidiyor, Köylü Direniyor: Cezaevine Sert Tepki
DÜŞME ANI VE BIRAKTIĞI NOT ORTAYA ÇIKTI
BAYRAM TRAFİĞİNDE UMUT VEREN TABLO
ASELSAN şehitlerine veda
EMLAKÇILARDAN 'SARI SİTE' İSYANI