Dağlık Karabağ sorunu

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarıyla görüştü

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Dağlık Karabağ sorununun çözüm süreci kapsamında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarıyla görüştü.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Memmedyarov'un, eş başkanlar Rus İgor Popov, Fransız Stephane Visconti, Amerikalı Andrew Schofer ile Moskova'da bir araya geldiği ifade edildi.

Yapıcı olduğu ve Dağlık Karabağ sorununun çözümü konusunda masada bulunan tüm önerilerin müzakere edildiği belirtilen açıklamada, Azerbaycan tarafının müzakereden memnun kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, görüşmede, 7-8 Aralık'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılacak AGİT Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının bir araya gelmesinin önerildiği, Azerbaycan'ın bu öneriyi kabul ettiği bildirildi.

Açıklamada, Dağlık Karabağ sorununun çözülmesi ve bölgede barış ve istikrarın sağlanması için Azerbaycan'ın yapıcı ve mantıklı müzakereleri her zaman desteklediği ifade edildi.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü