Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası

Şampiyonaya, 29 ilden yaklaşık 220 sporcu katılıyor

RİZE (AA) - Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası, Rize'nin Güneysu ilçesinde başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen şampiyonaya, yaklaşık 220 sporcu katılıyor.

Yarışların startını Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik verdi.

İlk gün sonuçlarına göre büyük kadınlar kategorisinde Eda Konuk birinci, Cansu Çelebi ikinci, Hatice Yılmaz ise üçüncü oldu.

Büyük erkekler kategorisinde ise Veysel Gülmez birinciliği, Yunus Emre Yılmaz ikinciliği, Cebrail Şeker de üçüncülüğü elde etti.

Güneysu Kaymakamı Oğuz Şenlik ve Belediye Başkanı Halil Turan, dereceye girenlere madalyalarını taktı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışların iki etapta yapıldığını belirterek, birinci etabın Güneysu ilçesinde şehir içi yarışları olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

İkinci etabın ise yarın ilçeye bağlı Handüzü Yaylası'nda düzenleneceğini ifade eden Çelik, "Sporcularımız 5 kilometrelik bir etapta yarışacaklar. Zorlu bir etap olacak." dedi.

Şampiyona, yarın sona erecek.


AA

Spor Haberleri

Antalyaspor'a transfer yasağı
Bodrum çıkamadı Gökdeniz Süper Lig'de
Sportif başarı yok, kupa yok borç 28 milyar TL
Mert Hakan Yandaş Müjdesi: Fenerbahçeli Yıldızın Cezasında Dev İndirim!
120 yıllık futbol kulübü kapanmanın eşiğinde