Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinde bir ilik gerçekleştirerek 162 azınlık vakfınını temsilcisiyle birlikte oruç açacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rum, Ermeni, Musevi, Süryani, Keldani, Ortodoks Bulgar, Ortodoks Gürcü ve Latin Katolik cemaat vakıflarından oluşan 162 vakfın ev sahipliğini yaptığı iftara katılacak.

Cumhuriyet tarihinde ilk olma niteliği taşıyan buluşma, 28 Ağustos'ta İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde gerçekleşecek. Bu buluşmayla ilgili süreç, azınlık vakıflarının Vakıflar Meclisi'ndeki temsilcisi Laki Vingas'ın mektubuyla başladı. Vinkas, temmuz ayında Başbakan Erdoğan'ı mektupla iftara davet etti. Erdoğan davet üzerine kurmaylarına, "Bu iftara katılacağım. Gerekli planlamayı yapın" direktifi verdi.

BU BİR İLK OLACAK

Katılım kararı üzerine çalışmalarını hızlandıran azınlık vakıfları, iftarda temsilcileri aracılığıyla, yeni anayasa sürecindeki beklentilerini de Başbakan Erdoğan'a iletme şansı bulacak. Azınlık temsilcileri, vatandaşlık tanımının yeni anayasada azınlıkları da kapsayacak şekilde yeniden ele alınmasını isteyecek, "Anayasa'da kendimizi de görmek istiyoruz" mesajı verecek. Laki Vingas, "Geçen yıl Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın katılımıyla bir iftar gerçekleştirmiştik. Bu yıl Sayın Başbakan da katılıyor. Sayın Başbakan bizi çok mutlu etti, onurlandırdı. Bu iftar bir ilk olacak" dedi.


 

Politika Haberleri

GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı