Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın:

"(Almanya'nın Gaggenau kentindeki toplantının iptal edilmesi) Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Almanya'da katılması planlanan etkinliğin sudan sebeplerle yasaklanmasını kınıyorum"- "Bu skandal kararın, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine kucak açan bir ülked

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'nın Gaggenau kentinde vatandaşlara hitap edeceği toplantısının iptal edilmesine ilişkin, "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Almanya'da katılması planlanan etkinliğin sudan sebeplerle yasaklanmasını kınıyorum. Bu skandal kararın, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine kucak açan bir ülkede alınması Avrupa'nın geleceği açısından endişe vericidir." ifadelerini kullandı.

Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Bozdağ'ın Almanya'nın Gaggenau kentinde vatandaşlara hitap edeceği toplantısının iptal edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın, Almanya'da katılması planlanan etkinliğin sudan sebeplerle yasaklanmasını kınadığını belirten Kalın, "Her fırsatta Türkiye'ye demokrasi ve ifade özgürlüğü dersi vermeye çalışanların gerçek yüzü bu tür kararlarla açık şekilde ortaya çıkıyor. Bu skandal kararın, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine kucak açan bir ülkede alınması Avrupa'nın geleceği açısından endişe vericidir." şeklindeki görüşlerini paylaştı.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı