Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran ziyareti

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin daveti üzerine yarın bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek- Ziyarette ikili ilişkilerin yanı sıra Irak ve Suriye başta olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin daveti üzerine yarın İran'a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınki resmi ziyareti kapsamında İran Lideri Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşecek.

Ziyaret dolayısıyla iki ülke cumhurbaşkanlarının başkanlıklarında Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı düzenlenecek.

İkili ilişkilerin tüm yönleriyle görüşülmesi beklenen ziyarette, başta Irak ve Suriye olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması öngörülüyor.

Ziyaretle iyi komşuluk ilişkileri, köklü tarihi ve kültürel bağlara sahip olunan İran ile siyasi diyaloğun geliştirilmesi ve iş birliğinin her alanda ileri taşınması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin 16 Nisan 2016'da Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarete iade niteliği taşıyor.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı