Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, tüm imkanlarıyla Filistin ve Katar'ın yanındadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Katar'ın başkenti Doha'ya düzenlediği saldırıyı lanetleyerek, "Türkiye, tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerinin ve müttefiki, stratejik ortağı ve dostu Katar Devleti'nin yanındadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Katar'ın başkenti Doha'ya düzenlediği saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in bugün Katar'daki Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısı, gözü dönmüş Netanyahu hükümetinin çatışma ve istikrarsızlığı derinleştirme amacında olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Uluslararası hukukun ve Katar'ın egemenliğinin açık ihlali olan bu saldırı, kardeş ülke Katar'ın da güvenliğini ve huzurunu hedef almıştır. Bu saldırıyı lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerinin ve müttefiki, stratejik ortağı ve dostu Katar Devleti'nin yanındadır"

Türkiye'nin tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerinin ve müttefiki, stratejik ortağı ve dostu Katar Devleti'nin yanında olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Terörizmi bir devlet politikası haline getirenler hedeflerine asla ulaşamayacaktır. İsrail'in, kendisiyle birlikte tüm bölgeyi felakete sürüklemeyi amaçlayan haydutlukları karşısında dirayetli ve kararlı duruşumuzu koruyacak; ne pahasına olursa olsun barışı, uluslararası hukuku ve Filistin halkının özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İLK KURALAR NE ZAMAN?
7 YENİ İSİM, 18 KİŞİLİK KADRO
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay sonrası Anıtkabir’de
Belediyenin kaçak diye mühürlediği bina seçim ofisi oldu
BÜROKRASİ ZAMMI GERİ ÇEKİLDİ