Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara'daki AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. Erdoğan, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, 81 il ve 973 ilçede partinin bayrağını taşıyan teşkilat mensuplarına teşekkür etti.
"Sumud Filosu'na yönelik haydutluğu lanetliyorum"
Konuşmasının başında Gazze’ye insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu'na yönelik İsrail müdahalesine değinen Erdoğan, "İsrail yönetiminin uluslararası sularda seyreden sivillere yönelik düzenlediği bu saldırı, Gazze’deki insanlık suçlarını gizleme çabasının bir göstergesidir" dedi. Bu saldırının İsrail'in “soykırım kadrosunun” ne denli kontrolden çıktığını ortaya koyduğunu belirtti.
"Türkiye, insanlığın ortak vicdanına tercüman olan Sumud Filosu'ndaki tüm umut yolcularının yanındadır" diyen Erdoğan, ilgili birimlerin sahadaki gelişmeleri anbean takip ettiğini ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm adımların atıldığını vurguladı.
"Gazzelileri sahipsiz bırakmayacağız"
Gazze’deki vahşetin sona ermesi için Türkiye’nin tüm gücüyle çalışmaya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, "Devlet ve millet olarak önceliğimiz, Gazze'de akan kanın durması ve insani yardımların engelsiz bir şekilde mazlumlara ulaştırılmasıdır" diye konuştu.
"24 yıl boyunca rotamızı aziz milletimiz çizdi"
AK Parti’nin 24 yıllık birikimine dikkat çeken Erdoğan, "Bu hareketin kökleri Malazgirt'te, Söğüt'te, Dumlupınar'da, Çanakkale’dedir. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın mirasını, cumhuriyetin kazanımlarıyla harmanladık" dedi.
Partinin bir dava hareketi olduğunun altını çizen Erdoğan, "Unvanlarımızdan bağımsız olarak, şahsım da dahil hepimiz bu kutlu davada sadece birer neferiz. Makamlar, mevkiler, koltuklar gelip geçicidir; baki kalan davamızdır" ifadelerini kullandı.
"AK Parti'ye şaşı bakanlarda değişim emaresi yok"
Partiye yönelik eleştirileri de gündeme getiren Erdoğan, AK Parti hakkında yapılan olumsuz öngörülerin bugüne kadar boşa çıktığını söyledi. "24 yıldır bizi anlamayanlar hâlâ aynı hatalı analizlerde ısrar ediyor. AK Parti’yi kendileriyle karıştırıyorlar ve her defasında yanılıyorlar" dedi.
Konuşmasının sonunda teşkilatlara mesaj veren Erdoğan, birlik, beraberlik ve dava şuurunun önemine dikkat çekerek, “Milletimizin hizmetkârı olmayı bir şeref vesilesi sayıyoruz. Bu kutlu yolculukta her birimiz sadece bir neferiz” dedi.