Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'a gidecek

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Vuciç'in davetlisi olarak 9 -11 Ekim'de Sırbistan'a resmi ziyarette bulunacak- Ziyaret sırasında ikili ve heyetlerarası görüşmeler ile Türkiye-Sırbistan İş Forumu gerçekleştirilecek

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç'in davetlisi olarak 9 -11 Ekim'de bu ülkeye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ukrayna ziyaretini müteakip Sırbistan'a geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuciç ile ikili ve heyetlerarası görüşmelerde bulunacağı bildirildi. Erdoğan'ın Sırbistan Meclis Başkanı ile de biraraya geleceği belirtildi.

Ziyaret vesilesiyle ayrıca Türkiye-Sırbistan İş Forumu gerçekleştirileceği ifade edildi.

Söz konusu ziyaret kapsamında çeşitli alanlarda anlaşmaların imzalanmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, programı çerçevesinde Yeni Pazar-Sancak'ı da ziyaret edeceği aktarıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin, Sırbistan ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye büyük önem atfettiği, ziyaretin ikili ilişkilerin tüm bölgenin yararına olacak biçimde pekiştirilmesi yolunda önemli bir gelişme teşkil edeceği belirtildi.



AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?