Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile telefonda görüştü- Erdoğan, Papa ile görüşmesinde, üç semavi din için önem taşıyan Kudüs'ün statüsünün ihlalinin kabul edilemeyeceğini be

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile bugün telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, hem Yahudiler hem Hristiyanlar hem Müslümanlar tarafından kutsal sayılan Kudüs'teki son gelişmeler ve Gazze'de Filistinli göstericilerin hedef alınması neticesinde yaşanan gerilim ele alındı.

Üç semavi din için önem taşıyan Kudüs'ün statüsünün ihlalinin kabul edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de savunmasız Filistinlilere yapılan insanlık dışı saldırıların ve meydana gelen can kayıplarının utanç verici olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak 18 Mayıs'ta İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'ni toplayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de konunun takipçisi olmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

- Papa: "İki devletli çözüm şart"

Yaşanan hadiselerden derin üzüntü duyduğunu aktaran Papa Franciscus da barış için Kudüs'ün özel statüye sahip bulunacağı iki devletli bir çözümün şart olduğunu belirtti.

Masumların hedef alınmasının ve insanların hayatlarına kastedilmesinin kabul edilemez olduğuna değinen Papa Franciscus, "Uluslararası camianın sorunun çözümü için BM nezdinde gerekeni yapması" gerektiğini kaydetti.

Papa Franciscus, ramazan ayının başlaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iyi dileklerini de sundu.

AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı