Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı bu dönemde koltuğunda oturuyor olmasının AK Parti için büyük şans olduğu yorumu 8.sutun.com adlı internet sitesinde yer aldı. Yoruma göre, AK Parti başarısız ve bu başarısızlığı Sezer örtüyor
29 Ekim Resepsiyonu yaklaşıyor. Ahmet Necdet Sezer'in Köşk'e kimi davet edip etmeyeceği gene 1 numaralı gündem maddesi. Cumhurbaşkanı bugüne dek Resepsiyona başörtülü eşini getirme "tehlikesi" bulunan AKP'lilere eşsiz davetiye yolladı. Ancak bu konuda da belki günün birinde hukuken sorun yaratabilecek ayrımcılığı örtmek için AKP'lileri eşi başörtülü ve başörtüsüzü diye ayırmak yerine, AKP'lilerin tümünü eşsiz davet etme yolunu tuttu.
Cumhurbaşkanı bu sene de aynı uygulamayı yaptı. AKP'ye karşı bir bütün olarak tutum aldı ve tüm davetiyeleri eşsiz yolladı. Fakat bu yıl ilginç bir durum söz konusu . Şöyle: Sezer, AKP'den Anavatan'a geçen milletvekillerine, "eş durumu"na bakmaksızın iki kişilik davetiye yolladı! Üstelik, bütün olarak AKP'ye karşı tavrını, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki olayda ona karşı bir araya gelen 79 rektörü bütün olarak resepsiyona davet etti. Böylece, AKP'ye karşı tutumunu iyice belirginleştirmiş oldu. Peki oldu da ne oldu?
AKP, Cumhurbaşkanı'nın aldığı bu nahoş tutumla, çözmek yönünde en küçük adım atmadığı sorunların temsilcisi, mağduru, mazlumu konumunu koruyor. Hattâ, kimi yerde, bunların "kahramanı"na dönüşüyor. Cumhurbaşkanı'nın başörtüsü konusundaki yabancı tutumu, AKP'nin aynı konudaki duyarsızlığını unutturuyor. Cumhurbaşkanı, böylece AKP'nin ekmeğine yağ sürmüş oluyor.
AKP, ekonomiden uluslararası ilişkilere kadar her alanda hangi vahim hatayı yaparsa yapsın, Cumhurbaşkanı'nın tutumları nedeniyle ayakta kalmayı sürdürüyor. AKP'nin Kıbrıs politikasından, Avrupa Birliği karşısındaki boyun eğme politikasından sonra bile hâlâ bir tabanı varsa, bu, Cumhurbaşkanı ve onun gibi düşünenler sayesindedir.
Öyle ki AKP'nin iktidarda kalmasının belki yegane garantisi bugün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olarak görünüyor! 8.sutun.com