Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde çöp konteynerine zarar verilmesi üzerine Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir, sosyal medya hesabı üzerinden sert bir açıklama yaptı. Kamu malına zarar verenlerin topluma ve devlete zarar verdiğini vurgulayan Halisdemir, bu kişileri ihbar eden vatandaşlara 50 bin TL ödül verileceğini duyurdu.
Başkan Halisdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Vatandaşın hizmetine sunulan kamu mallarını magandalıkla bu hale getirenler vatan hainidir. Devletin sahip olduğu her şey, bu ülkede yaşayan herkesin ortak değeridir. Düşmanın bile yapmayacağı kötülüğü yapan bu şahıs ya da şahısları ihbar eden kişilere 50 bin TL ödül vereceğiz."
Kamu Malına Zarar Vermek Suçtur
Kamu mallarına zarar vermek, sadece maddi bir kayıp değil, aynı zamanda kamu düzenini bozan bir suç olarak da değerlendiriliyor. Türk Ceza Kanunu’na göre, kamu malına zarar veren kişiler hakkında ağır yaptırımlar uygulanabiliyor.
Başkan Halisdemir’in başlattığı ödüllü ihbar kampanyasının, benzer vandallık olaylarının önüne geçmesi ve vatandaşların duyarlılığını artırması bekleniyor. Çukurkuyu Belediyesi yetkilileri, vatandaşları kamu mallarına sahip çıkmaya ve zarar verenleri ihbar etmeye çağırdı.