Çukurca'da polis vatandaşla "el ele"

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleriyle halk şenlikte bir araya gelerek halay çekti

HAKKARİ (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hakkari'nin Çukurca Belediyesi tarafından ilçede şenlik düzenlendi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen ve yaklaşık 1500 kişilik yemek dağıtılan şenlikte polis, vatandaşlarla Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti.

Şenlikte çuval yarışması yapıldı ve yumurta tokuşturuldu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, yaptığı açıklamada, ilçeye atandıktan sonra bölgenin sözlü tarihini araştırdıklarını söyledi.

Bu kapsamda bölge halkının "Zippe" olarak adlandırdığı şenliği, 30 yıllık aradan sonra ilk defa düzenlediklerini belirten Ayca, "Bu etkinlik bize çok büyük mutluluk verdi. İnşallah geleneksel hale getireceğiz. Amacımız bu kültürü yeni nesle öğretmek." dedi.

Etkinliğe katılan 59 yaşındaki Hacı Yanar da "zippe"nin kışın bitmesi ve baharın gelmesi anlamını taşıdığını ifade etti.

Uzun yıllardır bu etkinliğin düzenlenmediğini dile getiren Yanar, bölge kültürünün yaşatılmasına katkı sağlayan Kaymakam Ayca'ya teşekkür etti.

Şenliğe, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız da katıldı.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu