Conte için yeni ceza talebi

-İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Conte için 6 ay tecilli hapis cezası istendi

ROMA (AA) - İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Antonio Conte için 2011 yılında futbolda şike faaliyetlerine karıştığı gerekçesiyle 6 ay tecilli hapis cezası talep edildi.
İtalyan futbolunda bahis şikesi soruşturmasına bakan Cremona Cumhuriyet Savcısı Roberto Di Martino, gelecek sezondan itibaren İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’yi çalıştıracak İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Conte için 6 ay tecilli hapis ve 8 bin avro para cezası istedi.
46 yaşındaki teknik adamın, 2011 yılında Siena'yı çalıştırdığı dönemde deplasmanda Albinoleffe ile oynadıkları ve 1-0 yendiği maçta şike faaliyetlerine karıştığı öne sürülüyor.

İtalyan basınında çıkan haberlerde, hakkındaki suçlamaları ısrarla reddeden Antonio Conte'nin avukatlarının, savcı Di Martino'nun suçlamalarına pazartesi yanıt vermesinin ve mahkemenin kararını ise 21 Nisan'da açıklamasının beklendiği ifade edildi.
Deneyimli teknik adam, Chelsea’ye transfer olacağı haberlerinin çıkmaya başladığı geçen ay, Cremona’daki savcılığa başvurarak hızlı yargılanma talebinde bulunmuştu.

Conte, söz konusu maçtan dolayı 10 ay sahalardan men cezası almış, ardından da bu cezası 4 aya indirilmişti. O dönem Juventus'u çalıştıran teknik adam, 4 ay boyunca takımının maçlarını uzaktan idare etmek durumunda kalmıştı. Conte, bu men cezasına karşın Juventus’u çalıştırdığı 3 sezonda Serie A'da zirveye taşırken, 2012 ve 2013 yıllarında da Süper Kupa zaferi yaşatmıştı.

AA

Spor Haberleri

Sergen'in bileği zor bükülüyor
Ömer Üründül'ün acı günü
Süper Lig 2026-2027 sezonu 14 Ağustos'ta başlayacak
Süper Lig'de bir teknik direktör ayrılığı daha
Türkiye Kupası hakkında yeni karar! Eleme usulü geri geliyor