Çölleşme ile Mücadele Uluslararası çalıştayı

TÜRKPA heyeti, Çölleşme ile Mücadele Uluslararası Çalıştayı kapsamında Karapınar ilçesini ziyaret etti

KONYA (AA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesince (TÜRKPA) düzenlenen Çölleşme ile Mücadele Uluslararası Çalıştayı kapsamında TÜRKPA heyeti, Karapınar ilçesini ziyaret etti.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu'nu ziyaret eden heyet, İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı'dan, istasyonun yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çarkacı, yapılan çalışmalarla Karapınar'da elde edilen başarının, örnek gösterildiğini belirterek, yaptıkları çalışmalarla ilçenin erozyondan kurtarıldığını ifade etti.

TÜRKPA Genel Sekreteri Jandos Asanov ise, çölleşme ile ilgili sorunların çözümü için Türk devletleri arasında işbirliğinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin tecrübelerinden ve bilgilerinden yararlanmak istediklerini aktaran Asanov, "Sorunların çözümü için diğer Türk devletleri arasında beraberliğimizin devam etmesini arzuluyorum. Karapınar erozyon sahası, nelerin başarılabileceğini göstermiştir." dedi.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı