Çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğrenecek

Yüreğir Belediyesi'nce Adana'da, çocuklara trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması maksadıyla Trafik Eğitim Parkı yapılıyor.

Yüreğir Belediyesi'nce Adana'da, çocuklara trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması maksadıyla Trafik Eğitim Parkı yapılıyor.

Yüreğir Millet Bahçesi'nde yaklaşık 7 bin metrekare alanda yapımı devam eden Trafik Eğitim Parkı'nda ilk yardım binası, amfi, gözetleme kulesi, tren istasyonu, tünel, üst geçit, dekor binalar, koşu, bisiklet ve trafik eğitim yollarının yer alacağı ifade edildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Trafik Eğitim Parkı'nın Adana'da bir ilk olacağını söyledi. Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik kurallarının öğretilmesi ve trafik kültürünün yaygınlaştırılması için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Kocaispir, "Çocuklarımız okullarında, derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini parkımızda uygulama fırsatı bulacak" dedi.

Yüreğir Belediyesi Tesisler Müdürlüğü ekipleri, çocuklar için yapılacak olan Trafik Eğitim Parkı'nda çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Parkın 2023-2024 eğitim öğretim yılı başında hizmete sunulmasının planlandığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Okullarda Ramazan Programı: Bakan Tekin Detayları Açıkladı
Eğitim-Bir-Sen: "Yılbaşı kutlamalarını hevesle destekleyenler, Ramazan ayı söz konusu olduğunda ikiyüzlülük sergilemektedirler"
KTO Karatay’da ödüllü deneme sınavı ile YKS provası
Kıbrıs ve Filistin arasında akademik köprü kuruldu
Fırtına şiddetini artırdı! Alanya ve 6 ilçede eğitime 1 gün ara