Çin ve Rusya ortak askeri tatbikat yapıyor

İki ülke donanma güçlerinin ortak tatbikatı, Güney ve Doğu Çin denizlerinde 8 gün sürecek

PEKİN (AA) - Çin ve Rusya'nın, Güney ve Doğu Çin denizlerinde 8 günü kapsayan ortak askeri tatbikata başladığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, iki ülke donanma güçleri, Çin'in güneydoğusunda bulunan Guangdong eyaletinin Canciang kıyıları ve Doğu Çin Denizi hava sahasını kapsayan bölgede "Ortak Deniz-2016" adlı askeri tatbikata başladı.

Tatbikata iki ülkeden savaş gemileri, denizaltılar, uçaklar, helikopterler, deniz piyadeleri ve amfibi zırhlı ekipmanların katıldığı aktarıldı.

Tarafların, ortak hava ve denizaltı savunması ile denizden karaya çıkarma kabiliyetlerinin test edeceği tatbikat kapsamında deniz üzerindeki hedeflere füze ve top atışları da yapılacağı belirtildi.

"Ortak Deniz-2016"ya katılan asker, araç ve ekipman sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Tatbikat, 19 Eylül'de sona erecek.

Çin ve Rusya arasında her yıl düzenli yapılan "Ortak Deniz" tatbikatlarının ilki 2012 yılında, Çin'in doğusundaki liman kenti Çingdao açıklarında gerçekleştirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?