Çin, Kore yarımadasındaki durumdan "derin kaygılı"

Pekin yönetimi, tansiyonu artıracak söylem ve tavırlardan uzak durulması çağrısı yaptı

PEKİN (AA) - Çin, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatabileceği yönündeki açıklamasını "derin kaygı" ile karşılıyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, başkent Pekin'de düzenlediği günlük olağan basın toplantısında, Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisi ile deneme faaliyetlerine yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının net bir hükmü olduğunu hatırlattı.

Kore yarımadasındaki durumun "son derece karmaşık ve hassas" olduğunu söyleyen Lu, taraflara "tansiyonu artıracak söylem ve tavırlardan kaçınılması" çağrısında bulundu. Sözcü Lu, mevcut açıklamaları "derin kaygı" ile izlediklerinin altını çizerek, Pekin yönetiminin bölgedeki gelişmeleri "yakından takip etmeyi sürdüreceğini" ifade etti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, "kendilerinin belirleyeceği bir zamanda kıtalararası balistik füze fırlatılabileceğini" açıklamış, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise böyle bir durumda "Kuzey Kore füzesini düşürebileceklerini" belirtmişti.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE