Çiftliğe düşen yavru flamingo Tuz Gölü’ne bırakıldı

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Böğet köyünde, sürüsüyle birlikte uçarken bir çiftliğe düşen yavru flamingo, köy muhtarı tarafından Tuz Gölü'ne geri bırakıldı.

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Böğet köyünde, doğal yaşam alanlarından biri olan Tuz Gölü'nde sürüsüyle birlikte göç eden bir yavru flamingo, uçuş sırasında rotasından saparak bir çiftliğe düştü. Yavru flamingonun düşüşünü fark eden köy sakinleri, durumu hemen köy muhtarı Mustafa Özkan’a bildirdi.

Muhtar, Flamingoyu Doğal Ortamına Bıraktı

İhbar üzerine olay yerine giden muhtar Mustafa Özkan, yavru flamingoyu güvenli bir şekilde evine götürdü. İlk olarak flamingonun herhangi bir yarası olup olmadığını kontrol eden Özkan, yarasız olduğunu tespit etti ve flamingoyu geçici olarak bir kafese koydu. Daha sonra durumu Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bildirdi.

Ekipler Gelmeyince Flamingo Tuz Gölü'ne Bırakıldı

Uzun süre yetkililerin gelmesini bekleyen muhtar Özkan, ekiplerin gelmemesi üzerine flamingoyu doğal yaşam alanı olan Tuz Gölü’ne götürerek serbest bıraktı. Konuyla ilgili açıklama yapan muhtar Özkan, “Flamingonun ölmesine razı olamadım. Hayvanları çok sevdiğim için onu alıp evime getirdim ve güzelce besledim. Ardından da Tuz Gölü’ne bırakacağım” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

İznik Gölü küçülüyor: Cargill’in su kullanımı yeniden gündemde
Kuraklığın en net görüntüsü: Eski köy evleri ortaya çıktı
TUSAŞ şehitleri anısına binlerce fidan toprakla buluştu
İŞTE DON VE KURAKLIĞIN BİLANÇOSU
Kuraklık, zeytinyağını da kuruttu