Çiftçilere 100 lira destek!

İşletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan meyve, sebze, süs bitkisi ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiricilerine 2016 için dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği verilecek.

Bakanlar Kurulu'nun Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, küçük aile işletmelerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve işletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan çay ve fındık ürünleri hariç meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016'da dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak.

Başvurular bugünden itibaren 31 Ekim'e kadar devam edecek. Üreticilere yapılacak toplam ödeme tutarının yüzde 0,2'si Ziraat Bankasına hizmet komisyonu olarak ödenecek.

 

Ekonomi Haberleri

2026 OTOMOTİV PAZARINDA DARALMA
Haziran Ayında Üretici ve Market Fiyatlarında Büyük Fark
Napolyon kirazında hasat başladı, kilo fiyatı belli oldu
EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ İÇİN TARİH VERİLDİ
KSO Meclisinde, 24. Meslek komitesi taleplerini dile getirdi