BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, süt dağıtımı tartışmaları nedeniyle hükümeti eleştiren muhalefete sert çıktı. Rahatsızlanmaların ardından hazırlanan raporu açıklayan ve öğrencilere “ananızın ak sütü gibi güvenle için” diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuyu kafasının almadığını söyledi. Başkanlık sistemine karşı çıkan MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Erdoğan, “Merhum Türkeş’in 9 ışık kitabını aç. Ve orada başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu ifade ediyor. Sen bunları okumadın mı? Bunları okumuş olsan bu hatayı, bu gafı yapmazsın” dedi.
Erdoğan, dünkü Trabzon il kongresinde yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:
HAZIMSIZ, SORUMSUZLAR: Tabii ki süte karşı alerjisi olan yavrularımızda rahatsızlıklar meydana geldi. Ana muhalefet olsun diğerleri ise hop oturup hop kaktılar. Konuyu bildiklerinden değil. Kalkıp sütlerle ilgili bir test yapsalar ve araştırsalar olayın çok farklı olacağını ve olduğunu görecekler. İstismar siyaseti yürütecek kadar sorumsuzlar var. Bunlar hayırlı hiçbir işin arkasında olmaz. Hayırlı işleri de engelleyecek kadar hazımsız ve sorumsuz istismarcı bir siyaset var.
SÜT ÜRETİCİLERİNE DE YARADI: Üretici ile tüketici arasında belli mevsimlerde sıkıntılar yaşanıyor. Az olunca süt sanayisi fiyatı yükseltiyor. Bol olunca süt alınmıyor ve üreticinin elinde kalıyor, ağlıyor. Ben bunu ne yapacağım diyor. Biz bu projeyi bunun için de ürettik. Sütün bol üretildiği ocak ayından itibaren okullar kapanana kadar yavrularımıza bu sütü vereceğiz.
KİMSE TEREDDÜT ETMESİN: Süt örnekleri alındı ve analizler yapıldı. Bilimsel raporda yer alan ifade şu şekilde: hastalık yapıcı mikro organizma ve bakteri toksinine rastlanmamıştır. Mevcut veriler gıda zehirlenmesini düşündürmemektedir. Dağıtımın durdurulmasını gerektirecek bir durum tespit edilmemiştir. Hassasiyeti olmayan her çocuğumuz sütlerini gönül rahatlığı için de içsinler. Bu konuda hiç kimsenin terüddütü olmasın. Gelelim muhalefetin durumuna. Süt aktır. Ak Partinin adı aktır. Süt temizdir. Süt üzerindeki en küçük kirliği gösterecek kadar beyazdır. Türkiye’deki muhalefet çocuklara süt dağıtımını istismar edecek kadar çirkinleşti. Ama o ak süt muhalefetin kirini apaçık ortaya koymuştur. MHP Genel Başkanı süt konusunu istismar ederek buradan çıkış yapmak varlık gösterme çabasına girdi. MHP genel başkanının ithamlarını iddialarını zerre kadar ciddiye almıyorum. Söyledikleri MHP genel başkanını ne kadar tutarsız olduğunu gösteriyor. Tarih Nisan 2002. DSP-ANAP-MHP hükümetinde süt dağıtma uygulaması yaptılar. Tarım ve Sağlık Bakanı MHP’li.
TÜRKEŞ’İN KİTABINI OKUMAMIŞ: Okul sütü uygulamasının olduğu her ülkede bu tür rahatsızlıklarının olabileceğini ifade ediyor. 505 öğrenci rahatsızlanıyor. İşte bu tutarsızlığı nedeniyle Bahçeli’yi bu konuda hiç ama hiç ciddiye almıyorum. Sadece bir tavsiyede bulunuyorum, kılavuzlarını iyi seçsin.
Yarı başkanlık, başkanlık sistemi ile ilgili ben bir tartışma açılmasından bahsettim. Hemen hop oturup hop kalktılar. Merhum Türkeş’in 9 ışık kitabını aç. Ve orada başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu ifade ediyor. Onunda ötesinde bu milletin tarihi bununla hız kazanmıştır diyor. Bunu söylüyor. Sen bunları okumadın mı? Bunları okumuş olsan bu hatayı bu gafı yapmazsın.
KILIÇDAROĞLU BOĞAZINA KADAR BATTI: Gelelim Kılıçdaroğlu’na. Ciddiye almak mümkün değil. Süt konusunda istismar etmeye çalışırken nasıl tutarsız olduğunu, ak sütün içinde fark edilir hale geldiğini, boğazına kadar çamura battığını gösterdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Süt konusunu istismar etmesi için birileri ona telkinde bulunuyor. Süt dağıtımı ile ilgili her cümlede battı. Süt konusu CHP Genel Başkanı’nın nasıl yalanlar içinde yüzdüğü açısından son derece önemli. Hayatımda hiç bu kadar beceriksiz hükümet görmedim diyor. Sayın Kılıçdaroğlu sen hayatında hiç iktidar oldun mu ya. Nasıl böyle karşılaştırma yaparsın. Tek partili dönem dışında iktidar olamadılar. Hayatları boyunca iktidar göremeyecekler benim milletim bunlara iktidar vermez.
ELİNDE RAPOR MU VAR?: Yüzlerce çocuk zehirlendi diyor. Kime incelettin, elinde rapor var mı. Nereden biliyorsun. Nasıl böyle kara çalarsın. Hesap uzmanı olduğunu biliyorduk ama tıp dokturu olduğunu bilmiyorduk. Karnım ağrıyor diyene zehirlendi demek senin haddin midir. Ana muhalefet lideri bu kadar istismarcı sorumsuz olabilir mi?
İZMİR YANITI: Ya insan bir belediye başkanını arar sorar. Gazete küpürüyle konuşursan böyle eline gözüne bulaştırırsın. İzmir belediyesi her gün süt dağıtmıyor. Haftada bir gün bir bardak süt veriyor. Belediye 248 okula süt veriyor. İkinci çirkinlik. İhale yandaş kuruluşlara verildi diyor. İzmir’deki kendi dağıttıkları firma ile bizim Ege Bölgesi ve Doğu Anadolu firması aynı. O da Pınar sütten alıyor biz de. O senin yandaşınsa benim de yandaşım.
Ciddiye almıyorum
Erdoğan, Trabzon’da süt konusunu Kılıçdaroğlu’nun kafasının almadığını söyledi. Başkanlık sistemine karşı çıkan Bahçeli’ye ise “Merhum Türkeş’in 9 ışık kitabını okumuş olsan bu gafı yapmazsın” dedi
Politika Haberleri
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı
Yazıcıoğlu Soruşturmasında 2. Dalga: 16 İlde Operasyon