CHP'li Kart'ın hedefine şaşıracaksınız

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ardıç ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Karpuz gazetemizi ziyaret etti.

Konya’nın AK Parti’ye en büyük desteği verdiğini söyleyen Kart, ancak yeterli yatırımı alamadığını belirtti. Konya’nın 210 yılında KÖYDES’ten alınan yardımlarda 47. sırada olduğunu kaydeden Kart, “Konya Türkiye’nin yüzölçümü olarak en büyük ili. Ancak alınan yardımlar, teşvikler bunun tam tersi bir durum sergiliyor. Mavi Tünel için 120 milyon dolarlık bir yatırım gerekiyor. Böyle bir proje için bu paranın çok olduğunu düşünmüyorum. Bu projenin 2012 yılında bitirileceği söyleniyor. Aradan 9 yıl geçtikten sonra bu proje tamamlanacak. İstanbul’a çılgın projeler üretiliyor. 15 milyon olan İstanbul nüfusu Kocaeli ve Edirne’nin nüfusu da dahil edilerek 35 milyona çıkartılmaya çalışılıyor. Peki bu durumda Anadolu ne olacak? Orası boşalacak. Bu ürkütücü bir yönetim anlayışıdır. Biz bu büyük fotoğrafı göstermeye çalışıyoruz” dedi.

KART’TAN TEŞEKKÜR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü Konya mitinginde Konya ve Karaman polisinin özverili bir şekilde görev yaptığını kaydeden Kart, polise de teşekkür etti. Kart, ülkeyi ayrıştırmadan, sorunları da yok saymayarak çözüme ulaştıracaklarının altını çizdi. Konya’dan beklentilerinin de yüksek olduğunu kaydeden Kart, yüzde 8’lerde olan Konya’daki oyumuzu yüzde 18-19’lara çıkaracağımızı düşünüyorum. Bir önceki yerel seçimlerde İl Genel Meclisi üyesi oyumuz 90 bin civarındaydı. Bu sayının da 180 bine çıkabileceğini tahmin ediyorum” dedi.

memleket.com.tr

Politika Haberleri

Numan Kurtulmuş: "Netanyahu, saldırganlığını tüm dünyaya göstermiştir"
GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları