CHP'den flaş 4 eski bakan başvurusu

CHP Grup Başkanvekilleri, Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu Raporu'nun eksik olduğu gerekçesiyle, bilgi ve belgelerin milletvekillerinin incelemesine açılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay ve Akif Hamzaçebi'nin imzasını taşıyan başvuruda, şunlar kaydedildi:

 "Dört eski Bakan ile ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, 9 Ocak 2015 tarihinde raporunu TBMM Başkanlığı'na sunmuştur. Bakanlar hakkında TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylamada milletvekillerinin vereceği kararlara esas teşkil edecek bilgi ve belgelerin büyük bir bölümü Komisyon Raporuna yansımamıştır.

 Milletvekillerinin Anayasa ve İçtüzük'te belirlenmiş denetim görevlerini hiçbir engelleme olmaksızın yerine getirebilmelerinin sağlanması için TBMM'nin teamülleri gereğince de söz konusu bilgi ve belgelerin milletvekillerinin incelemesine açılmasın arz ve teklif ederiz."

Gündem Haberleri

KONYA'DAN İLHAMLA
YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ MECLİS'TEN GEÇTİ
ADLİ EMANET BÜROLARI ALARMDA
Rize'den Erzurum'a Sıcak El: Saime Bektaş'ın Bereleri Mehmetçiklere Ulaştı
TÜRKİYE F-35'E GERİ DÖNMELİ